Velkommen til

intellektuel fodbold og atleter
"IFA - 'Intellektuel Fodbold og Atleter' er en nyheds, diskussionsbaseret, filosofisk og psykologisk platform, der henvender sig til atleter, trænere, coaches og enhver nysgerrig sjæl på jagt efter forbedring og ny intellektuel viden eller underholdning m.m."
Yashar Bavel
IFA grundlægger

Intellektuel

Fodbold

Atleter

En intellekt person ser en høj værdi i forfølgelse af noget interessant for intellektet eller de mere komplekse former og vidensfelter fra æstetiske til filosofiske og psykologiske forhold.
”Intellektuel” bruges ofte til at beskrive intensiv ræsonnement og dyb tænkning, især i forhold til emner, der har tendens til at udløse dyb diskussion. Intellekt er en navneord og kan referere til en slags ”hjerne” person, der engagerer sig i dyb tænkning, som Sokrates, Einstein eller din klassekammerat, der kan tale langvarigt om forholdet mellem fransk eksistentialisme og Håndbold.
IFA fokusere på den intellektuelle del af os selv. Ligegyldigt hvad vi foretager os i livet i dette sekund, kan man altid stille spørgsmål ved vores gøren og tilværelse. Hvad er meningen med mit liv? Hvordan kan vi effektivisere vores hjerner så vi opnår vores fulde potentiale? Hvorfor kommer jeg aldrig i gang med mine personlige mål? Disse er et lille segment af de spørgsmål IFA vil stille omverdenen og forsøge at få svar på. Velkommen til I’et i IFA og din intellektuelle selv.

intellekt

For nogle er fodbold en rund tingest man sparker til, og det går ud på at sparke den flere gange i mål sammenlignet med modstanderen. For andre er fodbold nærmest en religion. Dog kan man ikke komme udenom én sandhed. Det er sandheden om, at fodbold, ligesom andre hold-sportsgrene i sin reneste form er en form for kultur. En identitet, kollektiv tro system, etos, struktur eller en sæt standarder, noget man lever for… Og som enhver anden kultur, starter man altid med at afklare de grundlæggende værdier. Det er noget som vi vil kigge på her i IFA. Men vi vil også kigge på hvad det kræver at være ind i denne verden. Hvad er meningen med ”holdet før individet”? Hvordan kan jeg implementere en given filosofi på mit fodboldhold? Hvorfor er de mentale aspekter ligeså vigtige som de fysiske? Disse er spørgsmål som vi sammen vil forsøge at få svar på. Fodbolddelen i IFA henvender sig til fodboldspillere i alle aldre, til fodboldtrænere uanset erfaring og til generelle fodbold interesserede mennesker, der ønsker at undersøge de intellektuelle, såvel som de taktiske aspekter af spillet.

Bold

En ægte atlet er en som gør mere end at løbe hurtigt, ramme hårdt, springe højt eller kaste langt. En ægte atlet er en som gør deres bedste. En atlet var oprindeligt en deltager i de oldgræske idræts-konkurrencer og forstås til dels også på samme måde i dag, en person der dyrker en form for sport; eller en muskuløs og veltrænet person. ’Atleter’ er en del af IFA’s navn, da vi mener at alle sportsgrene uanset type, alle udfordringer uanset sværhedsgrad og alle målsætninger uanset størrelse afhænger i sidste ende af én ting, atleten. I denne sammenhæng er atleten dig, der sidder og læser med. IFA’s målsætning er at sætte fokus på mennesker på den individuelle plan og etablere intellektuelle forslag og viden til individet. Hvem er David Goggins? Hvilken betydning har søvn for effektiviteten? Hvorfor er modgang og nederlag essentiel for os? IFA vil forsøge at give nogle af svarene. Gennem undersøgelser af psykologiske teorier og forskellige tankegange samt videoer og podcasts med relevante fagpersoner, vil IFA have fokus på atleten og vores potentialer.

Vision

IFA’s vision på nuværende tidspunkt er, at gennem podcasts, dybde-gående analyser, filosofiske og psykologiske artikler samt inspirerende videoer bidrage til din intellektuelle viden. At give læseren, seeren og lytteren en oplevelse af opsigtsvækkende tanker og livssyn samt ærlige skildringer er et af formålene med siden.